[Upd] Doornbos tot en met 2010 bij HVM

Denny (nyny83)
Robert Doornbos maakt het IndyCar-seizoen af bij HVM. Nadat hij liet weten niet met Newman/Haas/Lanigan verder te willen, bevestigde hij dat hij de rest van het seizoen uitkomt voor HVM Racing.

Speciaal voor Doornbos zet HVM een tweede auto in, naast de auto die al voor EJ Viso wordt geprepareerd. Viso staat op dit moment achttiende in de stand van de IndyCar Series. Doornbos bezet op dit moment de vijftiende plek, maar is nog volop in de race voor het klassement voor beste rookie, een titel met veel aanzien in de serie.

Bobby D gaat rijden met startnummer 00, een nummer dat HVM ook gebruikte tijdens Indianapolis. De stap van Doornbos naar HVM was geen grote verrassing, want hij kende het team al uit zijn Champ Cars-periode. Hij hoopt hier een minimaal gelijke behandeling te krijgen als zijn teamgenoot. Bij Newman/Haas/Lanigan had de Nederlander het gevoel dat alle aandacht naar zijn teamgenoot Graham Rahal ging.

Update:

Robert Doornbos tekent volgens indycar.com tot en met 2010 bij HVM. Teameigenaar Keith Wiggins liet weten erg in zijn nopjes te zijn met de komst van de Nederlander: "Hij had een goed jaar bij ons in 2007 en brengt veel ervaring mee. Hij zal dus een welkome aanvulling zijn in ons team. Iedereen in de organisatie kent hem natuurlijk al, dus we kunnen verder gaan waar we twee jaar geleden geëindigd zijn."

Update 2:

Robert Doornbos zal niet in de auto met 00, maar in de auto met nummer 33 gaan rijden. "Ik ben erg blij weer met Keith Wiggins, Michael Cannon en HVM Racing te gaan werken," zei de Nederlander. "Ik had erg veel succes met dit team in 2007 en mijn doel is om wederom Rookie of the Year te worden met dit jonge en bevlogen team. Ik wil Keith bedanken voor zijn vertrouwen in mijn rijderskwaliteiten en ik kijk uit naar mijn eerste race voor HVM komend weekend."