Arnautovic definitief eigendom Inter

Rauzer
Marko Arnautovic mag zich eindelijk speler van Internazionale noemen. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Rob Groener woensdagavond bevestigd tegenover het Oostenrijkse persbureau APA.

De twintigjarige Arnautovic tekent bij Inter een vijfjarig contract. Hoeveel de club uit Milaan heeft betaald voor de speler, maakte Groener niet bekend. Vanwege een stressfractuur in z'n rechtervoet liepen de onderhandelingen tussen FC Twente en Inter flink wat vertraging op. Aan alle onzekerheid rond de transfer komt nu dus een einde.

Inter twijfelde, net als Chelsea, lang over het vastleggen van Arnautovic. Waar de Engelse club afhaakte, besloten de Italianen wel in zee te gaan met de spits. Aanvankelijk werd er een constructie bedacht, waarbij Arnautovic eerst een half jaar zou worden gehuurd. Mocht daarna blijken dat hij niet goed hersteld was van de kwetsuur aan zijn voet, dan zou Inter hem niet kopen. Maar daar is nu dus geen sprake meer van.

Arnautovic brak het voorbije seizoen door in het shirt van de Tukkers. Als rechteraanvaller scoorde de jonge Oostenrijker twaalf keer in 28 competitieduels voor het team van trainer Steve McClaren. Aan het begin van het afgelopen seizoen zag Arnautovic nog een transfer naar Feyenoord mislukken.