F1-teams tekenen Concorde Agreement

Peterselieman
De Formule 1-teams verenigd in de FOTA hebben bevestigd dat de onderhandelingen over het nieuwe Concorde Agreement zijn afgerond en dat alle teams die in 2010 deel gaan nemen het document ondertekend hebben. BMW Sauber mag wat de FOTA betreft op een later tijdstip tekenen.

"Het 2009-verdrag is getekend door alle Formule 1-teams (met uitzondering van BMW Sauber), de FIA en Formula One Administration (FOA) en zal de teams tot eind 2012 aan de Formule 1 verbinden. De FOTA zal ieder initiatief ondersteunen dat BMW Sauber ondersteunt om zich volledig in te kunnen schrijven voor het nieuwe Concorde Agreement," luidde een verklaring van de Formule 1-teams die vorige week BMW Sauber af zagen haken voor volgend jaar.

Daarnaast stond in de verklaring van de FOTA dat de teams overeenstemming hebben bereikt over het terugbrengen van de kosten. Dit gebeurt naar het niveau van het begin van de jaren negentig. Hierdoor zal de FIA afzien van de bugetlimiet die het eerder dit jaar van plan was in te voeren.