Doornbos wil vandaag nog tekenen

Peterselieman
Robert Doornbos hoopt vandaag nog een contract te tekenen bij een nieuw IndyCar-team. De Nederlander vertrok eerder deze week bij Newman/Haas/Lanigan en maakte vandaag tegenover RTL GP bekend dat hij met drie teams in gesprek is.

Het nieuws van het vertrek van Doornbos bij het hoogaangeschreven team kwam voor veel mensen als een verrassing, maar de Nederlander was al tijdenlang zeker van zijn zaak. "Ik had de mogelijkheid om na twaalf races weg te gaan en heb toen zelf die beslissing genomen. Het team had graag met me verder gewild, maar voor mij hebben de eerste twaalf races niet gebracht wat ik ervan had verwacht. Teveel technische problemen en ik zag te weinig verbetering."

"Je gooit toch je oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt. Dat is best spannend. In deze sport is het niet dat je al met andere teams gaat praten als je nog ergens rijdt. Het belangrijkste is dat ik het seizoen afmaak. Het is wel de bedoeling dat ik komend weekend rij in Mid-Ohio. Ik sta bovenaan het rookie-klassement en wil dat graag zo houden. Ik wil Rookie of the Year worden net zoals in de Champ Cars. Die titel heeft hier veel aanzien."

Een van de teams waar Doornbos mee in gesprek is, is HVM waar hij in 2007 in de ChampCar Series voor reed. "Nadat bekend werd dat ik wegging bij Newman/Haas/Lanigan hingen al snel een aantal andere teams aan de telefoon. Een daarvan is HVM. Met hen heb ik natuurlijk een geschiedenis, maar verder ben ik nog met twee andere teams in gesprek. Mijn management is met ze in bespreking en ik hoop vanmiddag nog een contract te tekenen."

"Ik wil het seizoen graag afsluiten met iets moois. En natuurlijk kijk ik naar volgend jaar. Ik heb het in Amerika naar mijn zin en wil hier graag blijven. Bovendien denk ik dat hier kan slagen. Wat ik nodig heb, is meer ervaring. Vooral op ovals. Mannen als Kanaan, Franchitti en Castroneves hebben veel meer ervaring op de ovals. Op die andere circuits kan ik ze best hebben," zei Doornbos die ontevreden was dat hij voor het nieuwe seizoen niet meer kon testen en dat hij met het materiaal dat hij bij NHL Racing had de toppers niet bij kon houden.