Horner verwacht meer tegenstand

Peterselieman
Red Bull Racing-teambaas Christian Horner verwacht dat de dominantie van zijn team en Brawn GP dit jaar ten einde is. De Oostenrijker denkt dat McLaren, Williams en Ferrari mee gaan doen om de plaatsen op het podium en zo het kampioenschap gaan beïnvloeden.

In het kampioenschap gaat Brawn-coureur Jenson Button aan de leiding met 70 punten. Daarachter volgen Red Bull-rijders Mark Webber en Sebastian Vettel met 51,5 en 47 punten. Bij de constructeurs gaat Brawn GP aan de leiding met 114 punten. Red Bull staat er achter met 98,5 punten. Beide teams wonnen de eerste negen races, maar werden de vorige race in Hongarije afgelost door McLaren-coureur Lewis Hamilton.

"Het zorgt voor een meer gemixt beeld. Het is niet zo dat er twee teams om de winst gaan vechten, want er zijn nu andere kapers op de kust. McLaren heeft in Hongarije een flinke stap vooruit gezet en ik denk dat we ook de rest van het jaar rekening met ze moeten houden. Daarnaast zien Williams en Ferrari er ook sterk uit," zei Horner tegen Autosport.

"We moeten er voor zorgen dat we in races die we niet kunnen winnen zo veel mogelijk punten mee gaan nemen, zoals Mark Webber in Hongarije deed," zei Horner die zei dat zijn team nog wat achter de hand heeft. "We hebben nog veel ontwikkelingen die er door komen. We proberen voor iedere race de prestaties van de auto te verbeteren en nemen alles zoals het komt. Het kampioenschap zal dan vanzelf goed verlopen."