Campos ontkent problemen met F1-project

Peterselieman
Adrian Campos heeft ontkend dat het Campos-Meta-team niet op tijd klaar is voor het debuut in het nieuwe Formule 1-seizoen. Joan Villadelprat van het afgewezen team Epsilon-Euskadi zei dat van de nieuwe teams USF1, Manor and Campos laatstgenoemde het minst ver was.

In El Pais zei Campos: "Ze maken een vergissing. Er is geen reden om aan ons te twijfelen. We zullen in de Formule 1 aanwezig zijn," zei de Spanjaard die samen met chassisbouwer Dallara de auto op 10 januari wil laten debuteren.

Campos zei dat de vrachtwagens en de motorhomes momenteel besteld zijn, dat er personeel aangetrokken wordt en dat de fabriek onder handen wordt genomen. Het budget van het team zal tussen de 45 en 50 miljoen euro gaan bedragen. De rijders zijn nog niet bekend, maar volgens Campos is hij in gesprek met Pedro de la Rosa en Mark Gené voor het eerste stoeltje. Naast een ervaren coureur zal een jonge rijder aangetrokken worden. El Pais denkt dat het zal gaan tussen Vitaly Petrov, Bruno Senna, Sergio Perez en Karun Chandhok.