Fortuna productief in voorbereiding

Michel (methodmich)
Nu ook de clubs uit de Jupiler League klaar zijn met de voorbereiding en zich gereed maken voor de seizoensouverture, is het moment daar om terug te blikken op de oefencampagne. Opvallend daarin is dat Fortuna Sittard zich zeer productief toonde.

De Limburgers, die dankzij een stap naar de rechter alsnog een proflicentie kregen, lieten in de oefenduels zien in elk geval het vijandelijke doel te kunnen vinden. Fortuna scoorde liefst 55 keer, net als BV Veendam. Beide teams hadden hier acht duels voor nodig. Gemiddeld was Helmond Sport de ploeg die de meeste treffers maakte. Zij scoorden 51 keer in zes wedstrijden.

Voor de fans van Haarlem en Telstar viel er minder te genieten. De rivalen maakten allebei maar tien doelpunten. Telstar had hier vijf wedstrijden voor nodig, Haarlem zelfs één duel meer. Zij scoren dus ook gemiddeld het minst.

Paul Voss mag zich met dertien goals topscorer van de voorbereiding noemen. Veel heeft hij hier niet aan, want zowel Fortuna Sittard als FC Emmen gaf hem na een proefperiode geen contract. Sjoerd Ars van RBC Roosendaal werd met twaalf goals tweede, terwijl Nassir Maachi van SC Cambuur en Michael de Leeuw van BV Veendam tien treffers maakten en daarmee de derde plaats deelden.