Ajax polst ex-Ajacieden

Bas (skittelman)
Ajax in bezig met een onderzoek naar topvoetballers die bij hun huidige club niet op een basisplaats kunnen rekenen. Ajax wil ze polsen voor een overstap naar Amsterdam.

De leiding van Ajax heeft inmiddels bij ex-Ajacieden Klaas-Jan Huntelaar, Rafael van der Vaart en Ryan Babel geïnformeerd naar hun bereidheid om terug te keren naar de hoofdstad. Daarnaast heeft Ajax contact gezocht met enkele buitenlandse toppers die graag wekelijks willen spelen met het oog op het WK in Zuid-Afrika. Ajax hoopt te kunnen profiteren van de situatie dat topspelers liever in een kleinere competitie spelen dan bij een grote club op de bank zitten.

"Wij willen weten of het een haalbare kaart is dit soort spelers te halen. Dus we hebben alleen geïnformeerd. Om te weten of ze wel willen en of het financieel mogelijk is. Het zou slordig zijn als we dit niet gedaan hebben en dat later blijkt dat een van deze spelers wél haalbaar was", vertelt Miel Brinkhuis, manager van de afdeling pers & communicatie aan Voetbal International.

Huntelaar heeft namelijk geen perspectief meer bij Real Madrid. De 25-jarige spits speelde van januari 2006 tot december 2008 voor Ajax, waarna hij naar Spanje vertrok. Huntelaar werd al gelinkt aan diverse buitenlandse clubs zoals VfB Stuttgart, Galatasaray, Tottenham Hotspur, VfL Wolfsburg en AC Milan maar van een overgang is nog geen sprake.

Ook zijn ploeggenoot Van der Vaart heeft geen rugnummer meer bij de Koninklijke. De 26-jarige middenvelder kwam zes seizoenen uit voor Ajax 1, waarna hij aan Hamburger SV verkocht werd. Precies een jaar geleden ging hij naar de Spaanse hoofdstad.

Naast het duo uit Madrid komt ook Babel bij zijn club Liverpool weinig aan spelen toe. De 22-jarige aanvaller verruilde in de zomer 2007 de Arena voor Anfield Road. Babel speelde vorig seizoen in de Premier League 28 duels waarin hij drie keer tot scoren kwam.

Ondanks hun bijrol bij hun clubs maken zowel Huntelaar, Van der Vaart als Babel wel deel uit van de voorlopige Oranje-selectie voor het oefenduel met Engeland volgende week woensdag in de Amsterdam Arena.