Ecclestone wil Canadese Grand Prix terug

Marjo (Muck)
Veel teams vinden het erg jammer dat er dit jaar geen enkele Grand Prix in Noord-Amerika gereden gaat worden. Daarom heeft Formule 1-baas Bernie Ecclestone beloofd de Grand Prix van Canada volgend jaar weer op de kalender te zetten. De GP van Indianapolis komt echter niet meer terug.

In 2008 verdween de Grand Prix van Amerika al van de kalender en een jaar later volgde ook Montréal. De pogingen van de Canadese stad om de race terug te krijgen, lijken hun vruchten afgeworpen te hebben.

"In 2010 gaan we weer in Montréal rijden. Iedereen in de Formule 1 houdt van de Canadese Grand Prix", zegt Ecclestone in Motorsport Aktuell. "Vergeet Indianapolis, daar gaan we niet meer naartoe. Ik ga nu proberen om Hockenheim te behouden en daarna de Nürburgring en Spa-Francorchamps."

Ook gaat Bernie Ecclestone zich bezighouden met andere, nieuwe Grand Prix die op de planning staan, zoals Zuid-Korea en India. "Ik hoop echt dat Korea doorgaat. Misschien dat het volgend jaar al gaat lukken. India komt sowieso in 2011 op de kalender te staan", aldus Ecclestone. "Daar willen we echt een geweldige race van maken, maar dat duurt nog even."