Excelsior haalt elfjarig talent uit Koeweit

Michel (methodmich)
Excelsior brengt vandaag een opmerkelijk bericht op de website. De Rotterdammers hebben het elfjarige talent Sayed Abdullah Sulaiman uit Koeweit naar Nederland gehaald.

De elfjarige werd opgemerkt op YouTube door de Rotterdammer Marcel Casteleins en werkte stages af bij Barcelona en Manchester United. Uiteindelijk kozen zijn ouders ervoor om zich in Rotterdam te vestigen en zal Sayed een plaats krijgen in de jeugdopleiding van Excelsior, ondanks dat hij een week stage bij Feyenoord heeft gelopen.

In Koeweit ziet men hem als het grootste sporttalent ooit. Er kwam uiteindelijk zelfs een documentaire over zijn stages in Europa. De Koeweitse overheid heeft de vader van Sayeb inmiddels aan een baan geholpen.

Directeur Simon Kelder van Excelsior aarzelde geen moment: "De beelden uit de documentaire bevestigen zijn talent. Je weet natuurlijk nooit hoe ver deze speler gaat komen, maar we zijn erg blij dat zijn ouders voor Excelsior hebben gekozen om zijn talent verder te ontwikkelen. Hij zal ongetwijfeld moeten wennen aan zijn nieuwe leefomgeving, maar wij gaan er alles aan doen om hem goed te begeleiden."

Zijn ontdekker, Marcel Casteleins, is niet verbaasd over de opvallende transfer: "Sayeds ouders hebben al eerder in Europa gewoond en wilden dat graag opnieuw. Uit ontmoetingen met de familie bleek wel dat ze erg gecharmeerd zijn van Rotterdam. We vinden het leuk dat Sayed nu in de buurt komt wonen en voetballen. Zo kunnen we hem blijven volgen en de familie een beetje helpen om te settelen in Nederland. Het zou prachtig zijn als hij over een aantal jaar daadwerkelijk door weet te breken."

Wie hem in actie wil zien: http://www.youtube.com/watch?v=P7ZPfla8vJ8