Brawn wil Button en Mercedes behouden

Peterselieman
Jenson Button zal volgend jaar waarschijnlijk wederom voor Brawn GP uit gaan komen. De Brit gaat momenteel aan de leiding van het wereldkampioenschap in de Formule 1. Mocht hij de titel behalen, dan kan hij rekenen op een forse loonsverhoging.

"Ik ben 99 procent zeker dat Jenson bij ons blijft. Nog niet honderd procent, maar hij was ook loyaal toen we niet presteerden. Hij heeft veel vertrouwen in ons. En als hij kampioen wordt gaan we hem uiteraard flink meer salaris bieden," zei teambaas Ross Brawn in Auto Bild.

Wie er naast Button moet gaan rijden volgend jaar is nog niet bekend. Er bestaat een kans dat Rubens Barrichello ook kan rekenen op contractverlenging. "We zijn nog niet op het punt aanbeland dat we de line-up voor 2010 gaan invullen. Maar als we door kunnen gaan met het huidige duo, dan zou ik tevreden zijn."

Daarnaast wil Brawn door met motorleverancier Mercedes. De krachtbronnen konden pas op het laatste moment verkregen worden, maar doen hun werk goed. "We zijn zeer tevreden over de motoren en ik hoop dat we Mercedes nog vele jaren aan onze zijde hebben."