Ook Red Bull weigert test Schumacher met F60

Peterselieman
Het is Michael Schumacher niet gegund dat hij voor zijn terugkeer in de Formule 1 in Valencia nog een test krijgt met de Ferrari F60. Nadat Williams de test al blokkeerde hebben ook Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso hun toestemming ingetrokken. Zij claimen dat Jaime Alguersuari de mogelijkheid onthouden was.

"We hebben toestemming gevraagd om Jaime Alguersuari te mogen laten testen, maar dat werd geweigerd," zei Red Bull-president Dietrich Mateschitz over zijn 19-jarige debutant. "Dus waarom moeten we dan de uitzondering goedkeuren voor een zevenvoudig wereldkampioen? We zijn blij dat Jaime bij zijn debuut zo goed gepresteerd heeft."

Ook Red Bull-motorsportbaas Helmut Marko zei in de Salzburger Nachrichten geen test nodig had. "Schumacher heeft genoeg ervaring om in een nieuwe auto snel redelijk competitief te zijn. Hem een extra test geven is niet in de geest van de regels. Als hij vorige week op GP2-rubber heeft gereden, dan zal dat een groot verschil maken. We hebben dezelfde mening als dat de regels zijn en daarom kunnen we er niet mee akkoord gaan dat we Michael een test geven. Hiermee zijn we niet de enigen."