[Upd] [IndyCar] Doornbos weg bij NHL

Peterselieman
Robert Doornbos is vertrokken bij Newman/Haas/Lanigan. De Nederlander had bij het Amerikaanse team een contract voor twaalf races, maar kon daarin nimmer echt indruk maken. Volgens de geruchten gaat Doornbos de resterende vijf races voor HVM Racing rijden.

"We hadden een deal voor twaalf races met Robert en die heeft hij uitgediend. We wilden het contract verlengen, maar hij wilde zijn geluk ergens ander zoeken," zei mede-teameigenaar Mike Lanigan. Hij en de andere eigenaar van het team Carl Haas hebben van de Nederlander nog niets officieel gehoord.

"We moeten nu gaan bedenken of we nog doorgaan met een tweede auto." Als NHL Racing een tweede auto in blijft zetten, dan zijn grote kanshebbers op een stoeltje Paul Tracy, Oriol Servia en Bruno Junqueira. Deze coureurs hebben nog geen stoeltje voor de race komend weekend in Mid-Ohio.

Doornbos is dit jaar rookie in de IndyCar Series en staat in het algemene klassement op plaats veertien met 209 punten. Hiermee is hij de beste rookie, maar hiermee wel vijf plaatsen achter teamgenoot Graham Rahal die de Nederlander dit seizoen vaak voorbleef. Doornbos kampte regelmatig met problemen aan de NHL-auto en kwam daardoor niet verder dan negende plaatsen op Long Beach, Richmond en Watkins Glen. In de kwalificatie zette hij als beste resultaat in Kansas een tweede tijd neer.

Nu lijkt Doornbos weer te gaan rijden voor HVM Racing van Keith Wiggins. Met dit team was hij in onderhandeling voor een stoeltje voor dit jaar en in 2007 in de ChampCar Series wist hij als rookie enkele races te winnen.

Update

Doornbos heeft op zijn officiŽle site een korte verklaring afgegeven. "We hadden de optie om het team na twaalf races te verlaten en daar hebben we gebruik van gemaakt. Ik wil in de IndyCar Series blijven en maak mijn plannen voor de toekomst snel bekend. Ik wil het team en dan met name Mike Lanigan en Carl Haas bedanken. Ik wens ze een goede toekomst toe."