Geen straf voor 'daders' elleboog

Rauzer
Jurgen Wevers, Yuri Rose en Slobodan Rajkovic zullen niet gestraft worden naar aanleiding van hun vermeende elleboogstoten in de afgelopen speelronde.

Het drietal leek op basis van tv-beelden een schorsing tegemoet te kunnen zien. Er komt echter geen vooronderzoek en schikkingsvoorstel, daar de arbiters van dienst Roelof Luinge en Jan Wegereef de acties tijdens de wedstrijden niet als overtreding beoordeelden.

"In het geval van Rajkovic vond mijn assistent dat hij zich breed maakte. Ik heb zelf de actie van Rose geconstateerd en vond dat hij geen klap uitdeelde," verklaart Luinge, die zaterdag scheidsrechter was bij Sparta Rotterdam - FC Twente, tegenover De Telegraaf.

Wegereef, die RKC Waalwijk - FC Utrecht onder zijn hoede had, komt tot dezelfde conclusie. "Ik heb het voorval beoordeeld, maar de tik van Wevers niet als strafbaar ervaren." Ook na het zien van de beelden verandert de leidsman niet van mening. "Het is een randgevalletje, maar hij heeft de bal met twee handen vast en maakt zich breed, Is dit een elleboog in de juiste zin van het woord? Ik denk het niet."