Williams geeft geen toestemming test Schumi

Jorn (existenz)
Williams heeft geen toestemming verleend aan Ferrari om Michael Schumacher met de huidige F60 te laten testen. De Duitser zal komende maand Felipe Massa vervangen tijdens de Grand Prix van Europa.

Vanwege het testverbod dat geldt tijdens het seizoen, had het Italiaanse team de toestemming van alle teams nodig om Schumacher te kunnen laten testen. De Formula One Teams Association (FOTA), waarin naast Ferrari ook McLaren, Renault, Toyota, BMW-Sauber, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso en Brawn GP zitten, ging wel akkoord hiermee. Het Britse team stelt echter dat voor Schumacher dezelfde regels gelden als voor Jaime Alguersuari, die onlangs zijn Formule 1-debuut maakte. Alguersuari kreeg ook geen toestemming om te testen.

"Schumacher is van harte welkom in de Formule 1, maar testen tijdens het seizoen is nu eenmaal verboden. Dat staat duidelijk in de FIA-regels en iedereen moet zich daaraan houden", aldus het team. "Alguersuari kreeg hierdoor niet de kans om te testen voor zijn debuut en Schumacher dus ook niet. We willen geen rare situaties veroorzaken."

Met dank aan EZKaeL en RSF1984 voor de submit