Rabobank presenteert voorselectie Vuelta

Sjors (Sj0rSz)
Rabobank heeft vandaag de voorselectie voor de Vuelta a España bekend gemaakt. De Spaanse etappekoers begint eind augustus op het TT-circuit van Assen.

De Nederlandse wielerformatie heeft tien renners geselecteerd, die kans maken om aan de start van de Vuelta a España te verschijnen. Van hen zal er nog één af moeten vallen, aangezien maar negen renners daadwerkelijk mogen deelnemen.

"Als er tussendoor niets onverwachts gebeurt, valt de laatste af na de Ronde van de Limousin," liet een woordvoerder weten. Robert Gesink is in elk geval zeker van een plaats, aangezien hij als kopman gaat fungeren. "Hij kan vrij koersen."

Ook Nederlands kampioen Koos Moerenhout en Pieter Weening zijn zeker van deelname aan de Spaanse wielerronde. "Voor die mannen kwam de Tour te vroeg, maar ze hebben in de Ronde van Oostenrijk laten zien op de goede weg te zijn."

Verder is de kans ook groot dat Juan Manuel Gárate aan de Vuelta zal meedoen. De Spanjaard, die in de Tour de France de etappe naar de Mont Ventoux won, brak afgelopen weekend zijn hand. Zijn deelname komt hierdoor echter niet in gevaar. "Daarover zeggen de artsen dat de Vuelta geen probleem moet zijn. Hij kan op de hometrainer fietsen met een manchet om. Binnen tien dagen kan hij weer op de weg fietsen. Hij loopt geen achterstand op, omdat hij nog genoeg wedstrijduren in de benen heeft."


Voorselectie Rabobank:

Mauricio Ardilla (Col), Lars Boom (Ned), Óscar Freire (Spa), Juan Manuel Gárate (Spa), Robert Gesink (Ned), Tom Leezer (Ned), Paul Martens (Dui), Koos Moerenhout (Ned), Bram Tankink (Ned), Pieter Weening (Ned)