[Upd] AZ accepteert straffen Pellè en Swerts

Jerry (Delichris)
AZ kan de komende weken mogelijk geen beroep doen op Graziano Pellè en Gill Swerts. Het duo kreeg zaterdag in de slotfase van de wedstrijd tegen Heracles Almelo de rode kaart voorgehouden.

Voor Pellè was er een schikkingsvoorstel van vijf duels schorsing, terwijl Swerts een voorstel van vier duels kreeg. Beide spelers moeten voor dinsdagochtend 10.00 uur aan de KNVB kenbaar maken of ze het schikkingsvoorstel accepteren. Mocht dit niet gebeuren, dan zal waarschijnlijk al donderdagavond in Zeist de mondelinge behandeling voor de tuchtcommissie plaatsvinden.

Nadat AZ in de slotfase van de wedstrijd tegen Heracles geen strafschop had gekregen, gingen Swerts en Pellè over de rooie. Arbiter Wiedemeijer stuurde de Belgische back weg wegens een elleboogstoot, terwijl Pellè kon gaan douchen vanwege natrappen.

Swerts en Pellè misten het duel om de Johan Cruijff Schaal al vanwege een incident dat vorig seizoen plaatsvond. Van die schorsingen had het duo nog een wedstrijd voorwaardelijk staan.

Een bedankje richting dockx voor de submit.

Update
AZ heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de schikkingsvoorstellen van de aanklager van de KNVB tegen Graziano Pellè en Gill Swerts. De Alkmaarders maakten dit maandag wereldkundig op hun eigen website.