Fer moet nog meer controleur worden

donroyco
Regelmatig stak Leroy Fer in de eerste helft van de wedstrijd tegen NEC met lange passen het veld over. De 19-jarige middenvelder symboliseerde de extreme dadendrang die de Rotterdammers zondag tentoonspreidden in De Kuip.

De drive van Fer en zijn ploeggenoten ging zelfs zover dat Mario Been in de rust aan de rem moest trekken. "De trainer wilde dat ik wat meer controlerend ging spelen", betoogde Fer na afloop tegen de aanwezige pers. "Ook zal ik meer de buitenspelers moeten gaan coachen, dat hoort ook bij mijn positie. In de eerste helft speelde ik iets te aanvallend, dat kwam onder meer omdat we zo graag wilden laten zien dat het dit seizoen anders moet."

Er valt dan ook nog genoeg te verbeteren aan het spel van Feyenoord. Fer: "Na het begin werd het rommeliger, het positiespel moet beter. Ook moeten we onze rust pakken bij bijvoorbeeld spelhervattingen. Vandaag wilden we te graag, wilden we teveel laten zien. Daardoor waren we te gehaast en werden er fouten gemaakt."

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het bij Fer momenteel in ieder geval niet, getuige ook het feit dat hij bij de 2-0 achter de bal ging staan om vervolgens de toegekende strafschop achter NEC-doelman Gabor Babos te schieten. "Normaal gesproken houden Jon Dahl Tomasson en Roy Makaay zich bezig met de penalty's. Maar die waren er toen niet meer en ik zat lekker in de wedstrijd, dus ik dacht: 'ik neem hem wel'. Aan Gio (van Bronckhorst, red.) heb ik toen gevraagd of het mocht en hij vond het goed."