Adu wil dolgraag in Nederland spelen

donroyco
Freddy Adu heeft een uitgesproken mening. In Sportweek vertelt de middenvelder annex aanvaller dat hij hoopt op een verblijf in de Nederlandse Eredivisie, daar hij in Portugal bij Benfica niet aan spelen toe gaat komen.

"Daar lijkt het wel op, ja. Trainer Jorge Jesus heeft gezegd dat ik niet meer in zijn plannen voorkom. Maar ik wil graag spelen, ik ben nog jong, wil me ontwikkelen", begint de twintigjarige speler, die ooit als wonderkind werd gehaald door de Portugezen.

Het is ook duidelijk waar Adu zich graag zou ontwikkelen. "Ik zou dolgraag in Nederland spelen. Ik ben opgegroeid met de Nederlandse competitie. Voor een jonge, buitenlandse speler is de eredivisie een uitstekend begin van z’n internationale carrière."

"Ik ga hier niet zeggen dat ik naar Ajax of Feyenoord wil. In dat opzicht ben ik dus helemaal niet kieskeurig", aldus Adu. "Ik zou het al schitterend vinden als ik een kans zou krijgen bij NAC Breda of FC Groningen. Zo lang ik maar het gevoel heb dat ik me verder kan ontwikkelen door wedstrijden te spelen. Ik heb geen zin om stil te blijven staan."

Ook al heeft Adu nog een driejarig contract bij Benfica, hij denkt dat de club mee wil werken aan een vertrek. "Ik verwacht dat Benfica alle medewerking zal verlenen. Als de trainer toch de voorkeur geeft aan anderen."