[SF] Uitslag race 1 Groot-Brittannië

Sally (Tessa)
Max Wissel heeft opnieuw een podiumplaats behaald voor FC Basel. De eerste race in de Superleague Formula op Donington Park was voor de Duitser. John Martin (Glasgow Rangers) werd tweede, polesitter Antonio Pizzonia (Corinthians) derde. Dominick Muermans was vijftiende, Yelmer Buurman viel uit.

Wissel was extreem blij: "Ik ben heel erg blij. De auto was perfect en na de pitstop hadden we het tempo er goed inzitten. Ik ben enorm blij met de zege en het voelt eigenlijk beter aan dan seks! De tweede race zal erg moeilijk worden, maar er rijden wat langzamere auto's voor me, en het doel is om in de top-acht te finishen."

Pizzonia wist bij de start de leiding te behouden, maar zijn Braziliaanse landgenoot Enrique Bernoldi had minder geluk en schoot van de baan en viel uit. De safety car moest de baan opkomen en toen die weer naar binnen was gegaan, moest ook Davide Rigon vanaf een vierde plek opgeven. Yelmer Buurman (Anderlecht) moest zijn race staken vanwege een technisch probleem.

John Martin wist veel goed te maken op de concurrentie bij de pitstop maar toen de Australiër een coureur wilde lappen, moest hij genoegen nemen met de tweede plek. Pizzonia viel terug naar een derde plek, nog wel vóór Giorgio Pantano (AC Milan). Na een slechte kwalificatie reed Adrián Vallés (Liverpool FC) wel een respectabele race en kwam als zesde over de meet, achter Craig Dolby voor Tottenham Hotspur.

Jonathan Kennard voor AS Roma werd zevende, Tristan Gommendy (FC Porto) achtste. Atletico de Madrid-rijder Ho-Pin Tung finishte als negende, nadat hij erg gepusht werd door Kasper Andersen (FC Midtylland) en Esteban Guerrieri (Sevilla FC). Andere Nederlander Muermans, voor PSV Eindhoven, werd vijftiende.

De tweede race start vanmiddag om 15:00 uur en met een omgekeerd veld staat de nummer achttien op pole: Bernoldi. Hij wordt gevolgd door Rigon en Buurman.


Uitslag race 1 Groot-Brittannië

Pos. CoureurTeam Tijd
1 M. Wissel FC Basel 45:15.840
2 J. Martin Rangers FC + 2.180
3 A. Pizzonia Corinthians + 3.121
4 G. Pantano AC Milan + 3.953
5 C. Dolby Tottenham Hotspur + 11.490
6 A. Valles Liverpool FC + 12.582
7 J. Kennard AS Roma + 16.415
8 T. Gommendy FC Porto + 16.853
9 H. Tung Atletico de Madrid + 23.533
10 K. Andersen FC Midtjylland + 24.487
11 E. Guerrieri Sevilla FC + 25.839
12 P. Petiz Sporting Clube de Portugal + 1:05.223
13 S. Mansell Galatasaray + 1 ronde(n)
14 N. Panciatici Olympique Lyonnais + 1 ronde(n)
15 D. Muermans PSV Eindhoven + 1 ronde(n)
DNFY. Buurman Anderlecht + 24 ronde(n)
DNFD. Rigon Olympiacos + 28 ronde(n)
DNFE. Bernoldi Flamengo + 31 ronde(n)