Blessureleed bij winnend FC Utrecht

Sally (Tessa)
Ondanks de driepunter in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk waren er zaterdagavond zorgen voor FC Utrecht-trainer Ton du Chatinier.

De coach van de Domstedelingen moest zijn basiskrachten Sander Keller en Michael Silberbauer vroegtijdig vervangen vanwege blessures. Keller kwam al vroeg in de wedstrijd in botsing met tegenstander Benjamin de Ceulaer en moest afhaken met een ribblessure. Silberbauer kreeg last van een oude kwetsuur aan de aanhechting van zijn buikspier.

"Michael kon het niet meer bijbenen. De komende dagen gaan we beide blessures verder onderzoeken en moet meer duidelijk worden over de ernst," zei Du Chatinier na afloop over de blessures.

Over de prestatie van zijn ploeg was de trainer van FC Utrecht behoorlijk goed te spreken. "Ik ben zeker tevreden over onze eerste twintig minuten," betoogde Du Chatinier. "Het enige verwijt dat ik mijn spelers kan maken is dat we de tweede goal niet maken."

"We hadden wat mooie kansen. Ook na rust hadden we nog een goede mogelijkheid, maar Van Wolfswinkel had die bal beter niet af kunnen leggen. Daarna bracht RKC een 'basketballer' in (Kevin Vink, red.) en gingen ze opportunistischer spelen. Gelukkig bleef het bij 1-0. Wij zijn heel blij met de punten," aldus de coach.