Rutten: "Eigen organisatie stond goed"

Sally (Tessa)
PSV speelt zondag tegen VVV-Venlo de eerste wedstrijd van het seizoen. De Eindhovenaren missen enkele spelers, maar lijken er toch vertrouwen in te hebben. Ondanks de magere vertoning tegen Cherno More Varna in de Europa League.

"De eigen organisatie stond goed, we vertonen steeds minder slordigheidjes", blikte trainer Fred Rutten in het Eindhovens Dagblad even terug. "In het begin van de voorbereiding waren we nog niet zover. De spelers beginnen langzaam het begrip 'ondergrens van presteren' te begrijpen."

Het feit is en blijft dat PSV maar één keer scoorde tegen een zwakke opponent. "Zolang we kansen blijven creëren, geloof ik dat het scoren vanzelf zal komen. Wat je ons kunt verwijten, is dat we tegen Cherno More na rust te ver terugvielen in het speltempo. Maar dat kwam ook, omdat zij een extra verdediger inbrachten."

VVV zal ongetwijfeld meer voetbal op de mat leggen en is daarom voor PSV een fijne tegenstander. Maza Rodriguez, Reimond Manco en Mike Zonneveld zijn door blessures niet van de partij. Edison Méndez is geschorst.