Beerens: "Zaak om snel in een flow te komen"

donroyco
Sc Heerenveen kan zich vanavond in de openingswedstrijd van het seizoen 2009/2010 tegen Roda JC revancheren voor de 5-1 opdoffer van afgelopen zaterdag tegen AZ in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Heerenveen-aanvaller Roy Beerens toont zich ondanks het zware verlies tegen de landskampioen optimistisch over de kansen van zijn ploeg tegen Roda. "We zijn ondanks de zware nederlaag tegen AZ voor de Johan Cruijff Schaal goed uit de voorbereiding gekomen", vertelde Beerens aan Voetbal International.

"Vanmorgen hebben we een geheime training afgewerkt, wat we vaak doen op de dag voor de wedstrijd. Die verliep lekker. Ik heb er vertrouwen in dat we alle blessures op het middenveld kunnen opvangen. Het is belangrijk snel in een flow te komen."

Eenvoudig zal het volgens Beerens niet worden tegen Roda, dat op eerherstel uit is na het dramatisch verlopen vorige seizoen. "Slechter dan toen kan bijna niet natuurlijk", zegt Beerens erover. "Roda heeft een erg moeilijk seizoen gehad en zal er alles aan doen om zich daarvoor te willen revancheren."