Beroep Renault op 17 augustus

Peterselieman
De FIA heeft een datum gezet voor het beroep dat Renault bij het court of appeal heeft ingediend tegen de uitsluiting voor één Grand Prix. Op 17 augustus zal in Parijs de zaak dienen, waarna een dag later de uitspraak zal zijn.

Renault werd na de Grand Prix van Hongarije gestraft omdat het op de Hungaroring Fernando Alonso na diens pitstop moedwillig had weggestuurd zonder dat een van de wielen goed vast zat. Het team heeft hierop Alonso niet geïnformeerd. De Spanjaard zag bij het uitgaan van bocht negen zijn rechter voorwiel verdwijnen en viel hierdoor uit.

De FIA beschuldigt Renault van het schenden van artikel 3.2 van de F1-reglementen waarin staat: "Deelnemers moeten er voor zorgen dat de auto's aan de regels en veiligheid voldoen gedurende de trainingen en de race." Daarnaast schond Renault regel 23.1 waarin staat dat een auto alleen bij een pitstop mag worden weggestuurd wanneer het veilig is.

Mocht Renault het beroep van de FIA winnen, dan mag het Franse team toch in Valencia starten in de Grand Prix van Europa.