Hamilton kijkt uit naar race tegen Schumacher

Marjo (Muck)
Na het ongeval van Felipe Massa heeft Ferrari meervoudig wereldkampioen Michael Schumacher weten te strikken als tijdelijk vervanger. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton zegt ernaar uit te kijken om tegen hem te rijden.

In de Grand Prix van Australië van 2007 reed Hamilton zijn eerste race, terwijl Schumacher eind 2006 zijn stuurwiel aan de wilgen hing. Daardoor hebben Schumacher en Hamilton nooit in dezelfde Grand Prix gereden. Een kleine drie jaar later, tijdens de Grand Prix van Europa op 21 augustus in Valencia, gaat het dan toch gebeuren.

"Het zou geweldig zijn om tegen Schumacher te rijden", zegt Lewis Hamilton. "Michael is een levende legende en één van de grootste coureurs die de sport heeft voortgebracht. Als hij terugkeert, kan ik niet wachten op het moment dat de lichten doven en ik met hem in gevecht kan treden."

Daarnaast is Hamilton erg benieuwd naar de prestaties van de inmiddels alweer 40-jarige Schumacher: "Ik denk dat de hele wereld over zijn schouders meekijkt als hij in Valencia weer instapt. Het wordt fascinerend om te zien op welk niveau hij presteert, wat hij nog concreet weet te bereiken. Ook ben ik benieuwd hoe zijn voorbereiding verloopt. Maar ik beschouw het als een eer om het tegen hem op te nemen. Buiten dat, ik wens Michael het beste. En Felipe natuurlijk ook."