Jans kijkt uit naar treffen met Ajax

Sjors (Sj0rSz)
FC Groningen begint het nieuwe voetbalseizoen zondag a.s. met een thuiswedstrijd tegen Ajax. Ron Jans, trainer van de Groningers, kan alleen niet over de langdurig geblesseerde Petter Andersson beschikken. Tom Hiariej is nog een twijfelgeval.

Jans kijkt in elk geval uit naar de wedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers trokken in het verleden Luis Suárez, Rasmus Lindgren en Bruno Silva aan, die allen van FC Groningen afkomstig waren. "Het is mooi dat we in Euroborg beginnen. We hebben de laatste jaren goede ervaringen met onze eerste thuiswedstrijden. Op de eerste wedstrijd staat meestal veel druk van buitenaf. Maar we zijn aan het einde van de rit niet afhankelijk van die ene uitslag."

De oefenmeester van FC Groningen had nog geen duidelijk beeld van de speelstijl van Ajax. "We hebben een aardig beeld gekregen van de mogelijkheden die ze hebben. Toch blijft het nog de vraag of ze met twee of drie spitsen tegen ons zullen spelen. Daarmee kan trainer Martin Jol zelfs tijdens de wedstrijden nog wisselen."

Afgelopen seizoen wist FC Groningen in eigen huis met een minimaal verschil van Ajax te winnen (1-0). Danny Holla maakte destijds de enige treffer.