Nederlandse basketballers naderen mijlpalen

donroyco
Het Nederlands herenteam staat op de drempel van het bereiken van een aantal mijlpalen in de historie van Oranje. Op vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus speelt Nederland in de Utrechtse sporthal Galgenwaard twee oefeninterlands tegen Georgië in de aanloop naar de wedstrijden van Oranje Fever.

De tweede wedstrijd van Oranje in Utrecht kan al voor het bereiken van de eerste mijlpaal zorgen. Nederland staat op dit moment namelijk op een totaal van 298 zeges en 398 nederlagen. Twee keer winst of twee keer verlies tegen Georgië zou dus of de 300ste zege of de 400ste nederlaag in de historie van Oranje betekenen.

Nederland speelt zijn 700ste officiële interland op 4 augustus in het Topsportcentrum van Almere tegen Israël. Wordt de mijlpaal van 300 zeges of 400 nederlagen niet in Utrecht bereikt, dan zal een van die wapenfeiten op 4 augustus worden gerealiseerd.

Ook de Keytown Nations Cup in Leiden maakt nog kans als mijlpaal bijschreven te worden in de kanalen van de NBB. In Leiden speelt het team van bondscoach Gadi Kedar op 7 augustus tegen Duitsland en op 9 augustus tegen Israël.