Boukhari vervolgt loopbaan in Turkije

Michel (methodmich)
Nourdin Boukhari gaat in Turkije aan de slag. De Rotterdammer liet een aanbieding van NAC Breda voor wat die was en tekende een lucratief contract bij Kasimpasa.

Kasimpasa promoveerde afgelopen seizoen naar de hoogste afdeling in Turkije. In het verleden stond huidig FC Utrecht-goalie Khalid Sinouh er onder contract. Dit seizoen zal Boukhari ex-international Ugur Yildirim als ploeggenoot treffen.

NAC Breda had de 29-jarige Boukhari graag willen houden, maar kon hem slechts een lage aanbieding doen. Voor de linkspoot betekent de stap naar Kasimpasa een derde buitenlands avontuur. Beide eerdere pogingen waren weinig succesvol. In het seizoen 2006/07 verhuurde het Franse Nantes hem na negen wedstrijden en twee goals al tijdens de winterstop aan AZ, terwijl Boukhari voor Al-Ittihad zelfs geen enkele wedstrijd speelde.

In Nederland kwam hij uit voor Sparta Rotterdam, Ajax, NAC Breda, wederom Ajax, AZ, wederom Sparta Rotterdam en nogmaals NAC Breda. Boukhari speelde 233 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij 45 keer scoorde.