Massa mogelijk snel uit ziekenhuis

Peterselieman
Ferrari-coureur Felipe Massa zal mogelijk al binnen een week het ziekenhuis in Budapest kunnen verlaten. De Braziliaan raakte vorige week zwaargewond nadat een veer van de auto van Rubens Barrichello zijn hoofd raakte. Na enkele zware operaties is Massa inmiddels uit zijn coma ontwaakt.

Gistermiddag is Massa al bijgebracht, wat een dag eerder was dan de bedoeling. De Formule 1-coureur herstelt voorspoediger dan verwacht. "In de laatste 24 uur is de toestand van Felipe Massa flink veranderd. Door de CT-scan konden we zien dat zijn toestand was verbeterd. We hebben de narcose gestopt en vervolgens kon Massa contact maken," zei Dr. Lajos Zsiros van het hospitaal waar Massa ligt.

"In de middag hebben we Felipe van de beademing gehaald. Op dit moment is hij slaperig, maar geeft hij heldere antwoorden op de vragen die we hem stellen en kan hij uit zichzelf zijn armen en benen bewegen. Op dit moment heeft hij geen koorts en het infuus is verwijderd. We verwachten dat zijn conditie verder zal verbeteren en we zullen hem vannacht dan ook niet meer onder narcose brengen," zei hij gisteren.

De vader van Massa Luis Antonio zei dat zijn zoon over twee dagen van de intensive care af kan. Maar het linkeroog kan de Ferrari-coureur nog niet openen. Het is nog onduidelijk of dat beschadigd is en of dat volledig zal herstellen. "Daar kunnen we bevestigend noch ontkennend op antwoorden, want in dit stadium kunnen we zijn zicht niet onderzoeken," zei Zsiros. De persoonlijke arts van Massa Dino Altman gaat er vanuit dat de Braziliaan volledig zal herstellen.