Barça presenteert Zlatan in uitzinnig Camp Nou

Peterselieman
Zlatan Ibrahimovic heeft maandagavond in Camp Nou een warm onthaal gekregen van de clubleiding en fans van FC Barcelona.

Zeker 40.000 supporters waren naar de voetbaltempel gekomen om de Zweedse aanvaller welkom te heten. In het publiek waren ook opmerkelijk veel fans te zien met een shirt van Inter.

Bij de presentatie van Cristiano Ronaldo en Kaká bij Real Madrid was nog veel meer publiek aanwezig, maar de gekte is er niet minder om. De Barça-fans gedroegen zich alsof de club al een prijs heeft gewonnen.

Zlatan kreeg van voorzitter Joan Laporta het rood-blauwe Barcelona-shirt uitgereikt. De nieuwe spits gaat spelen met rugnummer 9. Daarna sprak de Zweed zijn eerste woorden als speler van FC Barcelona.

"Maanden geleden zei ik tegen Massimo Moratti (president van Inter, red.): 'Als een club belangstelling voor mij toont, zeg dan 'nee', behalve als het Barcelona is.' Moratti ging daarmee akkoord, en ik ben blij en dankbaar dat hij zich aan zijn woord heeft gehouden."

Ibrahimovic wil liever niet worden gezien als de opvolger van Samuel Eto'o, die nu voor Inter gaat voetballen. "Ik ben hier niet om hem te vervangen, ik wil hier gewoon mezelf zijn."

Bij Inter scoorde Ibracadabra vorig seizoen 25 keer. "Dat wil ik verbeteren, al ga ik hier geen aantallen noemen. Als je dat doet, wordt je te wanhopig om doelpunten te maken. Ik ben hier ook om mijn teamgenoten te helpen."