[Upd] Massa gecrasht: geraakt op helm

Sally (Tessa)
Felipe Massa is tijdens de tweede kwalificatiesessie op de Hungaroring hard de bandenstapel in gereden. De Braziliaan ontvangt momenteel medische hulp in de paddock.

Het is nog onbekend wat er precies gebeurd is, maar Eddie Jordan, commentator voor de BBC, dacht dat er een probleem was aan de voorkant van de Ferrari van Massa. De sporen in het grind gingen kaarsrecht de banden in, alsof er niet meer geprobeerd is te sturen. Op de BBC werd gesproken over dat de helm van Massa geraakt zou zijn voor hij de baan afschoot. Op tv-beelden zou te zien zijn dat de Ferrari-rijder enige momenten voor de crash al niet meer reageerde. De remsporen gingen in ieder geval eerst recht over het gras in een flauwe chicane, en daarna met hoge snelheid recht de grindbak in.

Marschalls liepen ondertussen op de baan om van heel dichtbij te zoeken naar rommel op de baan. Het lijkt zeker te zijn dat Massa iets tegen zijn hoofd aan kreeg.

Update @ 15:09 uur
Het zou een onderdeel kunnen zijn van de wagen van Rubens Barrichello, die verklaarde na afloop van zijn sessie: "Er brak iets van mijn auto af. Het voelde vreemd. We moeten de auto onderzoeken." De FIA onderzoekt momenteel de Brawn GP-auto. In de herhaling is te zien dat er inderdaad een stuk pijp of slang voor de auto van Felipe Massa belandt, die er overheen rijdt en het stukje helm dat zichtbaar is op het onboardbeeld, gaat even heen en weer.

Massa zwaaide even toen hij aankwam bij het medisch centrum. Het lijkt wel goed te gaan.

Update @ 15:36 uur
Een perswoordvoerder bij Ferrari heeft gezegd dat Felipe Massa een snee in zijn voorhoofd heeft en dat de artsen een kalmerende injectie hebben gegeven. De Braziliaan is bij kennis en heeft even met zijn collega's bij Ferrari gesproken. Hij is inmiddels afgevoerd per helikopter naar het ziekenhuis.

Het zou een veer zijn (plaatje) die van de wagen van Barrichello afkwam die Massa geraakt heeft op zijn helm.

Later vanavond zal Ferrari met een verklaring komen over de toestand van Massa.