Vettel: "Opnieuw succes niet vanzelfsprekend"

Sally (Tessa)
Red Bull Racing won de vorige Grands Prix in Engeland en Duitsland met één-tweetjes van coureurs Mark Webber en Sebastian Vettel. Toch vindt Vettel het niet vanzelfsprekend dat hetzelfde kunstje in Hongarije ook lukt.

Op de Hungaroring merkte de Duitser dat de concurrentie een stuk dichter bij elkaar zit dan de afgelopen twee races het geval was. En dan is de afstelling van de RB5-wagen niet optimaal. Vettel zal zijn uiterste best moeten doen om hoog te eindigen. Vooralsnog zijn de resultaten van Red Bull in Hongarije in de eerste vrije training niet hoopgevend: een vierde plaats voor Webber, maar slechts een vijftiende plek voor Vettel omdat zijn bolide stilviel in de pitstraat. De tweede vrije training werd al beter, opnieuw een vierde plek voor Webber en een zesde voor Vettel.

"Dit was een zeer hete vrijdag. Het is natuurlijk weer stralend weer in Hongarije. Daarom is het wel nogal warm in de auto, maar dat is wel oké. Ik heb over het algemeen nog steeds moeite om de juiste balans in de auto te vinden. Ik ben nog niet 100 procent tevreden dus we moeten vanavond maar eens gaan kijken waar we staan", zei Vettel na afloop van de vrijdagtrainingen.

"Hopelijk boeken we morgen vooruitgang. Dan draait het – zoals normaal – weer volledig op de kwalificatie. Het veld zit wel veel dichter op elkaar dan in de voorgaande races. De andere teams zijn heel competitief dus we zien wel wat er gaat gebeuren!", besloot Vettel.