Cocu: "Het was een bijzondere tijd"

Sjors (Sj0rSz)
Phillip Cocu neemt zaterdag in het Philips Stadion te Eindhoven officieel afscheid als actief voetballer. Met een ploeg van ex-teamgenoten neemt Cocu het op tegen het huidige team van PSV.

"Met een officiële afscheidswedstrijd was ik nooit zozeer bezig," geeft Cocu toe tegenover Voetbal International. "Maar vorig jaar is het toch wel gaan kriebelen. Ik mocht meedoen tijdens het afscheidsduel van Jaap Stam, die tijdens zijn carrière net als ik meestal op de achtergrond bleef. Dat werd toen een heel leuke wedstrijd en een fantastische avond. Toch wel bijzonder om je loopbaan zo af te kunnen sluiten, dacht ik."

In het gelegenheidselftal van Cocu zullen enkele grote namen acte de présence geven. "Ik kijk echt naar uit naar de wedstrijd," zegt de ex-middenvelder hierover. "Er komt nog wel een hele organisatie bij kijken, al maanden zijn we met een aantal mensen bezig om alles in goede banen te leiden. Ik ben zelf druk geweest met het benaderen van spelers voor mijn gelegenheidselftal dat het tegen PSV gaat opnemen. Ongeveer twintig jongens hebben aangegeven dat ze graag willen meespelen, al is nog niet zeker of iedereen ook daadwerkelijk kan meedoen."

Uiteindelijk is Cocu dik tevreden met wat hij heeft neergezet als voetballer. "Als speler leef je van wedstrijd naar wedstrijd en sta je nauwelijks stil bij alles wat je meemaakt, maar nu besef ik wel hoe bijzonder die tijd is geweest," vertelt de middenvelder. "Spijt van mijn afscheid heb ik nooit gehad. In mijn laatste jaar bij PSV voelde ik al dat ik klaar was om te stoppen. Vervolgens kreeg ik de kans om een jaartje in de Emiraten te spelen. Maar na dat seizoen wist ik zeker dat het tijd was voor andere dingen."