Perfect game gegooid in MLB-honkbal

Sally (Tessa)
Donderdagmiddag plaatselijke tijd gooide Mark Buehrle de achttiende perfect game in de geschiedenis van Major League Baseball in Chicago. De wedstrijd werd door de Chicago White Sox gewonnen met 5-0.

De werper van de White Sox kreeg het voor elkaar om negen innings lang geen enkele honkloper toe te staan tegen de Tampa Bay Rays. De laatste keer dat dit gebeurde, was in 2004. In de negende inning werd het nog even spannend, toen Gabe Kapler de bal over de omheining leek te slaan. Dewayne Wise, net in de wedstrijd gebracht, maakte echter een prachtige vangbal.

Enkele momenten daarna ontplofte het US Cellular Field na een simpel rollertje op korte stop Alexei Ramirez, die een eind maakte aan de wedstrijd. Mark Buehrle, die in 2007 ook al een no-hitter gooide, voegt zich in het rijtje der groten.

De linkshandige werper kreeg meteen na de wedstrijd een telefoontje van de nummer één White Sox-fan, Barack Obama. De president kreeg twee weken geleden kritiek op het dragen van zijn White Sox-jack, toen hij de eerste bal mocht gooien tijdens de MLB Allstar Game. Na Buehrles prestatie lijkt dit alweer vergeten.


Met dank aan Milhouse en Cappy voor de submit