Doornbos wil podium in Edmonton

Peterselieman
IndyCar-coureur Robert Doornbos hoopt dat hij komend weekend op het City Centre Airport in Edmonton eindelijk zijn eerste podiumplaats behalen. De Nederlander wil hiermee de traditie van Newman/Haas/Lanigan met het circuit hoog houden.

Doornbos wil eindelijk zijn snelheid aan de buitenwereld tonen nadat hij er in Toronto door elektronische problemen niet aan toe was gekomen. "Als team hadden we dit seizoen genoeg mogelijkheden om op het podium te eindigen, maar we hadden teveel problemen. Om het podium in Edmonton te bereiken hebben we een mega-afstelling nodig van de engineers en monteurs, die de wagen maximaal prepareren en een coureur die erg hongerig naar een podiumfinish is. De crew heeft alle potentieel om dit te bereiken."

"Het zou geweldig zijn om dit jaar met NHLR een race te winnen en ik beloof dat het een enorm feest wordt als het zover is!" zegt Doornbos die zich echt wil laten zien. "We zullen harder moeten werken dan de rest van het veld, minder fouten moeten maken en een beetje geluk hebben om de traditie voort te zetten!"

"Na Toronto ben ik naar Mont Tremblant gevlogen, waar ik heb getraind. Je hebt daar fantastische wandel- en mountainbike routes en ik ben ook terug gegaan naar het Mont Tremblant circuit, waar ik in 2007 mijn eerste Champ Car overwinning scoorde. Ik heb er wat overwinningsenergie opgedaan en ben nu klaar voor de race in Edmonton."