Positie Piquet jr. blijft onzeker

Peterselieman
Nelson Piquet jr. heeft aangegeven dat zijn positie bij Renault het hele jaar onder druk zal staan. De Braziliaan rijdt al anderhalf jaar bij het Franse team, maar heeft tot dusverre mede door de auto nog geen indruk kunnen maken.

Dit seizoen staat Piquet jr. nog op nul punten en al voor de race in Hongarije waren er geruchten dat hij aan de kant zou worden geschoven. Dit weekend mag hij op de Hungaroring gewoon rijden, maar zijn positie blijft wankel. "De situatie is nog niet voor 100% geregeld voor de rest van het seizoen. Daarom ga ik mijn werk goed doen en doet mijn vader de rest," zei de Braziliaan.

"De laatste race was er veel gedoe op de achtergrond. Er waren wat conflicten en er zaten wat ego's van mensen in de weg, maar uiteindelijk is het goed gekomen. Het probleem is, dat een contract in de Formule 1 niets voorstelt. Dat hebben we in het verleden al vaak genoeg gezien. Het enige wat ik kan doen is rijden, mijn best doen en mijn vader zijn werk laten doen. Nu heb ik dezelfde auto (als Alonso, red.), die bovendien erg snel lijkt te zijn. Daarmee wordt het wat makkelijker mezelf te bewijzen."