Theissen: "BMW heeft lek boven"

Peterselieman
BMW Sauber denkt het lek boven te hebben wat betreft de slechte prestaties van de F1.09 van dit jaar. Het Duits/Zwitserse team werkt nu aan een grote aerodynamische update die de renstal vanaf Singapore significant naar voren moet helpen op de grid.

"We denken dat we de problemen snappen, maar het zullen enkele upgrades die niet meteen komen, kosten om het te bewijzen," zei teambaar Mario Theissen. "We zullen in Valencia een stap zetten, maar de laatste en meest belangrijke volgt in Singapore. Het pakket dat we hier hebben is een tussenstap die aan het programma is toegevoegd." Met dat pakket kwam Nick Heidfeld vanmiddag tot een negende tijd.

BMW Sauber zou een van de teams zijn die zich volledig op volgend seizoen zou gaan richten, maar Theissen benadrukte dat het team gewoon in dit jaar blijft investeren. "De ontwikkelingen zijn ook bedoeld voor 2010. Het in heel anders ten opzichte van vorig jaar. De monocoque zal volgend jaar langer worden, maar andere veranderingen zijn er nauwelijks," zei de Duitser die het verbod op bijtanken niet als cruciaal noemde.

"We gaan vanwege drie redenen door met de F1.09. Ten eerste veranderen de reglementen niet, dus wat we dit jaar leren kunnen we meenemen naar volgend seizoen. Daarnaast kennen we een verbod op testen, dus de enige mogelijkheid om dingen te proberen, is het raceweekend. Tenslotte moeten we weten hoe groot het gat is met de top, want anders kunnen we niet zeker zijn van het concept voor volgend seizoen."