Rosberg praat met drie teams

Sally (Tessa)
Williams-coureur Nico Rosberg is momenteel in gesprek met drie teams voor een zitje volgend seizoen. Het zou gaan om McLaren-Mercedes en BMW Sauber, maar ook zijn huidige team is volgens Rosberg zeker een optie.

Mercedes Motorsport-chef Norbert Haug liet onlangs weten dat hij wel graag een Duitse coureur bij McLaren zou zien rijden. En Rosberg werd daarbij ook in positieve zin genoemd. Toch zou ook BMW nog een mogelijkheid zijn voor Rosberg, het contract van Nick Heidfeld zou volgens geruchten onder druk staan.

"McLaren en BMW Sauber zijn voor mij natuurlijk interessante opties voor volgend jaar", vertelde Rosberg voorafgaand aan de Hongaarse Grote Prijs aan persbureau PDA. Maar de Duitser sprak ook lovend over zijn huidige team Williams: "Williams blijft een goede optie, aangezien het team sterk presteert dit seizoen. We zijn momenteel het derde sterkste team, samen met Ferrari. Dat is een goede positie en daarom is Williams volgend jaar ook weer een mogelijkheid voor mij."

In 2006 debuteerde Rosberg in de Formule 1, bij de Britse renstal waar ook zijn vader Keke voor reed. 2009 is het vierde opeenvolgende seizoen voor de Duitser.