Spurs zetten alles in op Huntelaar

Denny (nyny83)
Nu de transfer van spits Klaas Jan Huntelaar naar VfB Stuttgart definitief is afgeketst, komt het Engelse Tottenham Hotspur weer in beeld. De Londense club zal alles in het werk gaan stellen om de 25-jarige doelpuntenmaker los te weken bij het Spaanse Real Madrid.

"Klaas is de spits die ik wil. Hij is een geweldige afmaker," tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van Spurs-manager Harry Redknapp. "Hij zou de perfecte spits voor Tottenham zijn. Hij kan hier veel doelpunten gaan maken."

Arnold Oosterveer, zaakwaarnemer van Huntelaar, meldt in dezelfde krant dat het nog alle kanten op kan gaan wat betreft de toekomst van de voormalig Ajacied. "Maar dat het met Stuttgart is misgelopen door vertragingstacktiek van Klaas-Jan is een onzinverhaal. We kwamen er financieel niet uit," wil Oosterveer benadrukken.

Huntelaar vond het belangrijk dat hij naast zijn nieuwe contract met Stuttgart (jaarsalaris meer dan 3,5 miljoen euro) overeenstemming zou bereiken met Real Madrid over een vertrekpremie vanwege het verschil in netto en bruto salaris in Duitsland. Real blijft voorlopig afwachten.