[Upd] Team RadioShack gelanceerd

Peterselieman
Radio Shack zal de nieuwe sponsor worden van het wielerteam van Lance Armstrong. Vanavond zal de Amerikaan bekend maken dat hij een nieuwe ploeg op gaat richten en hiermee deel gaat nemen aan de Tour de France van 2010.

De Amerikaanse ESPN-journaliste Bonni D. Ford vond uit dat het management van Armstrong de website Teamradioshack.com heeft geregistreerd. De Texaanse elektronica gigant beschikt over ruim 4.600 winkels en heeft een omzet van ruim drie miljard euro. Momenteel sponsort het in 1921 opgerichte bedrijf al een race in de NASCAR Sprint Cup Series.

Update:

LiveStrong zal naamgever gaan worden van Team RadioShack, dat voortaan als Team RadioShack-LiveStrong door het leven zal gaan. Dit is in een persbericht op de website van de stichting van Lance Armstrong te lezen. De stichting LiveStrong is opgezet door de Amerikaan om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Hijzelf is genezen verklaard van teelbalkanker.

Vanaf volgend seizoen zal de Texaan, die momenteel in de Tour de France rijdt, als renner, hardloper en triatleet gaan uitkomen.

"Tot nu toe wordt er in alle landen waar wij fietsen fantastisch gereageerd op ons en daarom weet ik dat dit de goede keus is," liet Armstrong in een reactie weten. "De enorme media-aandacht die er is voor de sport willen we gebruiken om de boodschap van LiveStrong over de hele wereld te verspreiden. Ik ben enorm blij om met RadioShack, een echt Amerikaans merk, een team te vormen met de beste renners, coaches en andere staf van de hele wereld."