[Upd] Contador naar Nederland

Sjors (Sj0rSz)
De kans is groot dat Lance Armstrong na de Tour de France geen criteriums zal rijden. Dit heeft rennersmakelaar Johan van den Akker aan het Algemeen Dagblad laten weten.

Een aantal plaatsen zijn nog in onderhandeling met Alberto Contador, die op dit moment in de Tour de France de gele trui draagt. "Daarom wachten veel organisatoren nog met het aantrekken van buitenlanders," lichtte Van den Akker toe. "Contador vergt een groot deel van hun budget."

Ook Kenny van Hummel zou mogelijk nog aan een aantal criteriums deel kunnen nemen. "Dat zullen we nog wel eens zien," liet de strijdlustige renner van Skil-Shimano weten. De Nederlander, die twee weken rust moest houden, kwam gisteren ten val en moest daarna opgeven.

Update
Contador zal op vijf criteriums in Nederland rijden. De Spanjaard zal rijden in de profronde van Stiphout (28 juli), de profronde van Heerlen (31 juli), de Draai van de Kaai in Roosendaal (3 augustus), de profronde van Surhuisterveen (4 augustus) en de Gouden Pijl van Emmen (11 augustus).