Hayden wil bij Ducati blijven

Peterselieman
MotoGP-coureur Niki Hayden wil ook in 2010 bij het team van Ducati rijden. De Amerikaan kent een lastige start op de moeilijk te temmen Ducati, maar hij is vastberaden om net als Casey Stoner met de Desmosedici goed te kunnen presteren.

Hayden lijkt inmiddels steeds beter te kunnen presteren met de Ducati, want een vijfde plaats in Laguna Seca en een vierde startpositie in Duitsland geven goede hoop dat hij eindelijk zijn draai begint te vinden bij het Italiaanse team. "Het is een tweejarige deal, maar het is aan hun of ik het contract uit mag dienen," zei Hayden. "Het is lastig geweest, maar we boeken nu vooruitgang. Ik heb hier vanaf het begin een uitdaging in gezien en ik wil niet opgeven. Ik wil laten zien dat ik de motor in de macht had en er op kon rijden."

De Amerikaan beseft dat hij contractverlenging krijgt. "Ik weet dat ik op enig moment met resultaten op de proppen moet komen, vijfde en achtste is waarschijnlijk niet goed genoeg voor Marlboro en Ducati. Zij zouden dan misschien iemand anders willen proberen. We zullen het zien, maar ik maak me niet al te veel zorgen daarover."