Lucio: "Respectloos afscheid bij Bayern"

Sjors (Sj0rSz)
Verdediger Lucio verruilde vorige week Bayern MŁnchen voor het Italiaanse Internazionale. Tegenover Kicker lucht de Braziliaan zijn hart over wat er allemaal is gebeurd de afgelopen tijd.

Over trainer Louis van Gaal had Lucio (31) weinig positiefs te melden. "Het is gebruikelijk dat iedere trainer zijn eigen ideeŽn en plannen heeft. Maar dit afscheid was respectloos," aldus de verdediger over de Nederlandse coach. "Ik heb wel wat meer respect verdiend. Ik had gewild dat de trainer eerst met mij gesproken had voor hij zijn koers bepaalde."

De afgelopen weken hebben Lucio naar eigen zeggen geen goed gedaan. "Een beetje treurig ben ik wel, ja. Het was een schitterende periode bij Bayern. We hebben driemaal de dubbel gewonnen. Het is jammer dat het zo is geŽindigd, maar zo gaat dat nou eenmaal in de voetbalwereld."

Lucio, die vijf seizoenen voor Bayern uitkwam, werd voor zeven miljoen euro overgenomen door Inter. "Ik ben wereldkampioen met BraziliŽ geworden, heb twee keer de Confederations Cup gewonnen en ben gekozen tot beste verdediger van de Bundesliga. Dat zegt genoeg over mijn kwaliteiten."