Armstrong en Bruyneel ontevreden

Peterselieman
Zowel Lance Armstrong als Johan Bruyneel begrijpen niet dat Alberto Contador gisteren op de flanken van de Col de la Colombičre aanviel. De Spanjaard loste hiermee alleen zijn ploeggenoot Andreas Klöden en zorgde er zo voor dat de gebroeders Schleck op konden klimmen in het klassement.

"Ik wilde kijken of ik de Schleckbroers op achterstand kon zetten," zei Contador gisteren. "Bruyneel gaf aan dat ik het met Klöden moest bespreken. Andreas zei: 'Go for it'. Ik viel aan, maar verbaasde me hoe sterk de Schlecks terugkwamen. Jammer genoeg moest Klöden lossen."

Armstrong is een andere mening toegedaan. "Krijg vaak de vraag waarom Alberto Contador aanviel en Klöden loste. Ik ben daar zelf ook nog niet uit. Maar goed," zei de Amerikaan op Twitter. "Ik volgde altijd de teamorders, altijd."

Ook Levi Leipheimer vond de actie van Contador niet geslaagd. "Ik ben een fan van Contador, maar dit was geen goede actie. Als Klöden het het podium mist op minder dan twee minuten, weten we hoe dat komt."

Teambaas Bruyneel vond het jammer dat de geletruidrager aanviel, maar wil er ook niet te zwaar aan tillen. "Het doel was Wiggins op achterstand te rijden en dat is ons gelukt. Maar ik ben erg ontevreden over de aanval van Contador. Andreas Klöden heeft nu wellicht het podium verloren. Het was niet nodig om aan te vallen en dat heb ik Alberto ook gezegd. We konden 1, 2 en 3 zijn in het algemeen klassement en nu zullen we waarschijnlijk op 1, 4 en 5 eindigen. Maar ik wil er ook geen drama van maken. Het belangrijkste is dat de gele trui veilig is. De Tour winnen blijft het enige doel."