AZ wil 7 miljoen euro voor De Zeeuw

Rauzer
AZ is bereid middenvelder Demy de Zeeuw te laten vertrekken naar Ajax. Voorwaarde is wel dat de Amsterdammers voldoen aan de door de Alkmaarders gewenste transfersom. Het Algemeen Dagblad meldt dat AZ zes zeven miljoen euro verlangt voor de Oranje-international, met wie trainer Ronald Koeman inmiddels geen rekening meer houdt in zijn plannen.

Ondanks verwoede pogingen van Koeman en aanvoerder Stijn Schaars om De Zeeuw bij AZ te houden, is duidelijk geworden dat de middenvelder weg wil uit Alkmaar. De motivatie bij De Zeeuw is de laatste weken flink afgenomen, wat Koeman ertoe deed besluiten om hem niet op te nemen in de selectie voor het oefenduel met Hamburger SV.

Dat houdt echter niet in dat Ajax De Zeeuw zomaar kan komen ophalen in Alkmaar. De Amsterdammers zullen hun eerdere bod van vier miljoen euro moeten verhogen naar een bod van zes zeven miljoen euro, de transfersom die de landskampioen verlangt voor de middenvelder.

AZ wil De Zeeuw eigenlijk helemaal niet aan een concurrent verkopen en zal dan ook blijven vasthouden aan de bovengenoemde vraagprijs. Met sc Heerenveen, FC Groningen en FC Twente zouden de Alkmaarders in het geheim zelfs onderling afspraken hebben gemaakt om zich niet meer te laten dwingen tot transfers door Ajax en PSV, zo schrijft het AD donderdag.