[F2] Palmer geschokt door dood Surtees

Peterselieman
Formule 2-baas Jonathan Palmer is geschokt door de dood van Henry Surtees gisteren op Brands Hatch. De 18-jarige coureur werd geraakt door een los wiel en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

"Ik ben geschokt dat de 18-jarige Henry Surtees na een ongeval in de Formule 2 op het circuit van Brands Hatch het leven heeft gelaten," luidde een verklaring van Palmer. "Dit is de zwartste dag in mijn 35 jaren in de motorsport en ik breng mijn diepste medeleven uit aan vader John, moeder Jane en dochters Edwina en Leonora en de andere familieleden en kennissen."

"Henry is het nieuwe Formule 2-kampioenschap binnen gekomen en heeft meteen indruk gemaakt met zijn snelheid, focus en volwassenheid die hij met zijn 18-jarige leeftijd aan de dag legde."

Palmer zei dat er een uitgebreid onderzoek opgestart wordt om het ongeval te onderzoeken. "Er zal een uitgebreid onderzoek naar het ongeval dat Henry's leven kostte komen. We zullen er alles aan doen om te achterhalen wat er gebeurd is, waarom en kijken wat we er van kunnen leren. Ironisch genoeg heeft vader John jarenlang op het hoogste niveau op twee en vier wielen geracet in een tijd dat er om veiligheid niet veel gegeven werd, terwijl Herny het leven liet met een enorm veilige auto."

"De door Williams ontworpen Formule 2-auto's voldoen aan de FIA 2005 F1 safety standards, inclusief kettingen aan de wielen die het losraken van de wielen moeten beperken. De Formule 2-auto heeft ook de laatste Formule 1-standaard voor het beschermen van het hoofd met hoge cockpitranden en vervormbare delen van de auto. Net als in de F1 kunnen de wielkettingen geen absolute garantie bieden dat het wiel niet losraakt na een ongeval en de voorzijde van het hoofd staat in een single seater nog steeds bloot aan een klein risico om geraakt te worden door een andere auto of een onderdeel."