Trulli heeft geen verklaring voor bandenmysterie

Peterselieman
Toyota-coureur Jarno Trulli snapt niets van het bandenmysterie in de Formule 1. Verschillende teams kampen dit jaar met problemen, doordat de banden niet op temperatuur komen of te snel slijten.

"Dit jaar hebben we veel problemen met het goed voorspellen voor het weekend en ook tijdens het weekend hebben we moeite met het omgaan met de banden, het opwarmen ervan en de consistentie die niet goed is," zei Trulli. "De prestaties zijn goed, maar soms kunnen we geen verklaring vinden voor de problemen op een auto."

"Op Silverstone had ik een geweldige kwalificatie, maar de race was verschrikkelijk. Hoewel ik punten scoorde was het een erg lastige race en we worden er wat gek van. We begrijpen er niets van. We weten waar het aan ligt, maar we begrijpen niet waarom we daar problemen hebben. Dat gebeurt dit jaar en niet alleen bij ons. Het is lastig uit te leggen, we doen er onderzoek naar, maar het is moeilijk op te lossen."

Bridgestone wil het verschil tussen de banden in een deel van de races kleiner maken en Trulli hoopt dat de problemen hiermee kleiner zullen worden, maar een echte oplossing is het nog niet. "De rest van het seizoen zal waarschijnlijk een stuk beter worden door de beslissing van Bridgestone, maar het kan niet de verklaring zijn, want dan heb je er het hele weekend last van en niet in één sessie of alleen in de race."