Zlatan en Adebayor gaan er financieel op achteruit

donroyco
Topaankopen Zlatan Ibramivovic (Barcelona) en Emmanuel Adebayor (Manchester City) gaan bij hun nieuwe werkgever minder verdienen dan dat ze deden bij respectievelijk Inter en Arsenal.

Bij Barcelona zal Ibracadabra zo'n 7,5 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Dat meldt de krant El Mundo Deportivo. Bij Inter verdiende Zlatan negen miljoen per seizoen. Barça wil Ibrahimovic vastleggen tot 2014. In zijn contract wil de club een transferclausule van 150 miljoen euro opnemen.

Adebayor heeft een reden waarom hij de overstap naar The Citizens maakte. "Als ik voor geld zou gaan, zou ik vorige zomer al overgestapt zijn naar AC Milan of Barcelona. Zij boden me meer dan Arsenal deed. Ik ben gekomen om prijzen te winnen. Dit team heeft daarvoor de mogelijkheden en de club heeft de ambitie", aldus de aanvaller in de Engelse media.

Adebayor speelde sinds 2006 bij Arsenal. Hij scoorde 62 goals in 142 wedstrijden. Manager Mark Hughes is verheugd met zijn nieuwe spits. "Emmanuel is sinds zijn komst vanuit Frankrijk één van de beste aanvallers in de Premier League. Samen met de andere aankopen vergroot hij de kans om mee te komen met de topploegen."