Alguersuari opvolger Bourdais bij STR

Peterselieman
Jaime Alguersuari is de opvolger van de ontslagen Sébastien Bourdais bij Scuderia Toro Rosso, zo heeft het Italiaanse team maandag bevestigd. De Spanjaard wordt hiermee met 19 jaar en 125 dagen tijdens de Hongaarse Grand Prix de jongste coureur in de Formule 1 ooit.

Alguersuari reed tot afgelopen weekend in de World Series by Renault waar hij afgelopen zondag zijn eerste podiumplaats behaalde. Daarvoor kwam hij uit in het Britse Formule 3-kampioenschap dat hij als jongste coureur ooit op zijn naam schreef. Onlangs werd de jonge Spanjaard nog benoemd tot reserverijder bij beide Red Bull-teams.

"Ik wil Red Bull bedanken voor het geven van deze geweldige kans in de Formule 1," zei Alguersuari. "Sinds ik begon met racen was dit mijn droom en dankzij het Red Bull Junior Programme kan ik mijn ambities waarmaken."

"Ik ben me er van bewust dat een lastige uitdaging is, want de Formule 1 betreden is altijd lastig. Het doen tijdens het seizoen is nog veel lastiger en het doen zonder testen is al helemaal moeilijk. Ik heb nu al het gevoel dat het team dat al veel ervaring met rookies heeft, mij geweldig ondersteunt."