Ecclestone: "Britse GP roteren"

Peterselieman
Bernie Ecclestone is er alles aan gelegen om de Formule 1-race op Brits grondgebied te behouden. De Brit oppert het idee om als het nodig is de race het ene jaar op Silverstone te houden en het andere op Donington Park dat een langjarig contract heeft met de Formule 1.

Donington ondergaat momenteel een verbouwing van tachtig miljoen pond, maar de vraag is of alles op tijd gereed is. Mocht dit niet het geval zijn, dan komt Silverstone weer in beeld. "Als ze het (de verbouwing, red.) niet doen, dan zal Donington samen met Silverstone de race gaan organiseren. Als Silverstone alle dingen gaat doen die ze me beloofd hebben, dan gaan we op Silverstone racen," zei Ecclestone in de Independent on Sunday.

De uitspraken van de Formule 1-baas komen overeen met die van FIA-president Max Mosley die het goed mogelijk acht dat Silverstone ook in 2010 de Formule 1 zal mogen gaan ontvangen. Mocht dat het geval zijn, dan moet Silverstone ook een upgrade ondergaan. Het is nog te betwijfelen of het de investering waard is als de race maar eens in de twee jaar op het circuit plaats zal gaan vinden.

Damon Hill ziet die afwisseling niet zitten. Hij pleit er als president van de British Racing Drivers' Club voor dat hun circuit Silverstone de Grand Prix terugkrijgt. "Ik ben tegen het roteren. Het is een aanfluiting en een absurde manier om zoveel mogelijk winst te behalen en de commerciële rechtenhouder er van te laten profiteren. Ik ben er voor dat het contract voor de Britse Grand Prix met Silverstone wordt afgesloten, want ik geloof niet dat het project van Donington levensvatbaar is."